Szex.Egészség

Valójában így néz ki a pénisz

szexsuli, pénisz

Azt, hogy valójában hogy a néz ki a egy csikló, már tudjátok. És azt is, hogy mi történik akkor, ha eltörtök egy péniszt. Most pedig mutatok egy szerencsére töretlen hímvesszőt. Ezen az anatómiai videón szuperül látszik, hogy hogyan folytatódik a testen belül, és milyen részei vannak.

A pénisz egész hosszában három szivacsos szerkezetű test fut végig. Ezek közül a két barlangos test (corpora cavernosa) a pénisz felső (dorsalis) részén, egymással párhuzamosan halad, a maradék egy szivacsos test, (corpus spongiosum) pedig az alsó (ventralis) oldalán. Az utóbbiban fekszik a húgycső (urethra), amelyen át a vizelet és az ondó is – más-más időben – kiürülhet.

A Semmeweis Egyetem honlapján találtam Dr. Katz Sándor ph.d. összeállítását (20. oldalon kezdődik a pénisz, csak akkor kattintsatok rá, ha nagyon alapos, “orvosi részleteket” is akartok látni) a nemi szervek anatómiájáról. Ha pedig inkább maradnátok az alapos, de földi halandók számára is megnézhető anatómiai ábrázolásnál, nézzétek meg ezt a lenti videót!

Borítókép: Unspalsh

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.