Szex.Art

Hát ezért van szükség hotelszobákban önkielégítő férfiakra

szexsuli, önkielégítés, hotelszoba

Az Instagramon jött velem szembe Aneta Bartos, lengyel születésű, de New York-ban élő fotós elsőre váratlan képe egy szállodai szobában maszturbáló pasiról. Régi festmények inspirálták a fotóst, de ezt láthatjátok is a képeken, és mielőtt furcsának nyilvánítjátok őket, gondoljatok csak bele, hogy miért van ez.

Mert nem ezt szoktuk meg. Ha végigmész a városon, és megnézed a plakátokat, még most is többnyire nők szerepelnek rajtuk, ruhában, vagy fürdőruhában, a lényeg, hogy a nők teste még mindig remek dekoráció akár sonka, vagy ablakkeret eladásához. Nekem ilyenkor tikkelem a bal szemem, és Aneta Bartos is megfordította “az általánost” a “Boys” vagyis a “Fiúk” című fotósorozatával, amiben 12 pasit vett rá, hogy hadd fotózza le önkielégítés közben egy nemes cél érdekében. Egyébként valamelyik képen a pasija szerepel, vele kezdte. Férfi szemszögből szoktunk nőket látni: akár fotókon, akár festményeken, Aneta most ezt fordította meg.

Néha én is belecsúsztam abba, ha fotót kerestem a Szexsulira illusztrációnak, hogy inkább választottam olyat, amin csaj van, mint amin pasi. De ezt most már tudatosan kerülöm, és próbálok gender egyensúlyt találni. Pláne azért is, mert nagyon büszke vagyok arra, hogy nagyjából fele-fele arányban olvassák csajok és pasik, férfiak és nők a Szexsulit, és nem tolódott el az arány a férfiak javára.

 

 

 

View this post on Instagram

 

• S E L F • Aneta Bartos, portrait from the series ‘Boys’ (2012). “‘Boys’ is a series in which Bartos records private sexual moments of her subjects: men who have agreed to let her photograph them masturbating in the small, dimly lit rooms of the Carlton Arms Hotel in New York City. It is a nice twist to the usual depiction of female vulnerability and serves as a reaction to the male gaze present in much of art history; specifically how female “muses” have been depicted through a heterosexual male lens” // “It’s a refreshing conceit to have the female gaze cast upon the sexualized men, an act that could be politicized in all sorts of ways.” • • • • • • #anetabartos #photography #art #femalegaze

A post shared by Michael Whitham (@the_reference_desk) on

Borítókép: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email