Szex.Egészség

Így bánj a punciddal szex után!

szexsuli, punciegészség

Egyetemista koromban megszállott puncitisztító voltam, azt hittem, ha nem illatos minden egyes percben, akkor az már rég rossz, és szinte minden nap toltam a hüvelyirrigátort, nem győztem a pezsgőtablettát venni hozzá. És persze teljesen meg voltam róla győződve, hogy jaj, de ügyes vagyok, pláne mennyire egészséges. Már nem emlékszem bevallom, hogy a nőgyógyászomat kérdeztem, vagy szembejött egy cikk, ami leírta, hogy óriási tévedésben vagyok. Így fokozatosan, de lejöttem a direkt hüvelytisztításról, és valóban kiderült, hogy tudja ezt magától a puncim is, és csak akkor kell beavatkozni, ha valami nem stimmel.

https://www.ohsuli.hu/2019/01/22/szagold-meg-neha-a-bugyid-jo-lesz/

De az már egy másik kérdés, hogy mit is csinálj a punciddal szex után? Van egy nagyon egyszerű, biztos módszer: szex után pisilj, még akkor is, ha annyira nem is kell, mert közel van a hólyag -és a húgycső nyílása, bejuthatnak baktériumok, szóval a pisilés a hólyagba jutott kórokózókat kimossa onnan. Bár szerintem jön az a szex utáni pisilés magától is, nem kell erőltetni.

A szex mocskos, legalábbis utána minden nedves, spermás, izzadt, jó ötlet egy törölközővel vagy egy adag vécépapírral egyszerűen letörölni a felesleges nedvességet. A kórokozóknak pont nedves környezetre van szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat, szóval a szárazra törléssel elkerülhető egy csúnya gombás fertőzés. Nem kell durván, elég finoman is megtörölni, ha úgy érzed ez nem elég, akkor jöhet a tiszta víz, és szigorúan illatanyagmentes szappan, de csak kívülről, és jöhet a szárazra törlés utána.

Ne húzz bugyit éjszakára! Szex után jó a puncidnak, ha szellőzik, megelőzheted vele a fertőzések kialakulásának kockázatát, és egyébként is – szerintem – jó érzés bugyi nélkül aludni, kicsit olyan, amikor először mész a vízbe fürdőruha felső nélkül, és rájössz, hogy mennyivel szabadabbnak érzed magad anélkül..

Borítókép: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email