Szex.Egészség

Ha elszakadt az óvszer, muszáj ezt csinálnotok

óvszer, óvszerszakadás, óvszerbaleset

Ha szexuális felvilágosításról meg ismeretterjesztésről van szó, legalább annyi mindig biztosan elhangzik, hogy “Használjatok óvszert!”, már ezerszer hallottad, ezerszer láttad leírva, szóval csak rajtad múlik, hogy betartod-e.  Arról is írtam korábban, hogy mi kell ahhoz, hogy óvszer nélkül szexelj az állandó partnereddel, mert az előzetes bizalom nem elég.

Összeszedtem röviden, hogy mit csináljatok, ha elszakad az óvszer, mert a hüvelyöblítés nem elég utána, az teljesen biztos.

  • Ami biztos, hogy szerencsére az óvszerek nem szakadnak csak el úgy. Itt elolvashatjátok, milyen szigorú ellenőrzési rendszeren mennek keresztül.
  • Szóval érdemes ellenőrizni a szavatossági időt, mert egy ezer éve a pénztárcádban, fürdőszobában tartott óvszer simán megsérülhetett, párát kaphatott…

  • Ha olajos síkosítót használtok, az is roncsolhatja az óvszer anyagát.
  • Figyeljetek a méretre! Ha nem jó az óvszer nagysága, akkor is kiszakadhat.

Szóval mi az ultimét megoldás, ha kiszakadt az óvszer? Menjetek el orvoshoz!

Igen, nemcsak a nem kívánt terhesség megelőzéséről van szó, hanem arról is, hogy a szexuális úton terjedő betegségek ellen is védtelenek maradtatok.  Csak orvos írhat fel esemény utáni tablettát, de nem kell az ügyeletre szaladni, három napon belül menj el a nőgyógyászodhoz! Tőle érdeklődj az STD (szexuális úton terjedő betegségek) szűrésekről is! És a partnered se üljön otthon, mert attól még, hogy ő nem eshet teherbe, nemibetegséget még kaphat, akkor is, ha semmi jele egyikőtökön sem.

A lényeg, hogy ne érezd cikinek orvoshoz fordulni, ne hagyd, hogy mások ítélkezése a te egészségedet veszélyeztesse. Ha egyedül érzed magad a bajban, akkor beszéld meg egy barátoddal, akár kísérjen is el, a lényeg, ne hagyd annyiban a dolgot!

Borítókép: Unsplash

 

Print Friendly, PDF & Email