Szex.Tippek

Nincs időtök szexelni? Időzítsétek!

szexsuli_időzített szex

Évekkel ezelőtt mesélte az egyik kolléganőm, hogy a férjével, akivel már több mint 18 éve házasok, visszavezették azt a korábbi szokásukat, hogy minden szerda este csak az övék. De ez nem azt jelenti, hogy elmennek vacsorázni vagy színházba, hanem azt, hogy minden szerda este a négy fal között – akár otthon, akár máshol – csak egymással foglalkoznak, vagyis szexelnek. Rájöttek arra, ha nem vezetnek be ilyen estéket, akkor egyszerűen nem tudnak szexelni soha, mert folyton van valami dolog – gyerek, munka, élet – ami megakadályozza őket ebben.

Nagyon megtetszett a dolog, abszolút ritka, jó példának tartom őket a felismerés miatt, és hogy nem hagyták annyiban a dolgot, tettek érte, hogy ne távolodjanak el egymástól, és nem mással próbálták ezt megoldani. Persze az időzített szex nem tűnik túl romantikusnak elsőre, de higgyétek el, abszolút megvan a varázsa. Nemcsak én mondom ezt, hanem például Gigi Engle, szexcoach is, aki szerint a hosszú távú kapcsolatok fontos része az időzített szex, mert anélkül sokan belecsúsznak abba, hogy egymáshoz sem érnek egy hónapja, két hónapja, amiből aztán lassan egy év lesz… A szextanácsadó szerint sokan azt hiszik, ha már meg kell beszélni, hogy mikor ér rá mindkét fél szexelni, az megöli a spontaneitást, és annak a párnak vége, aki így csinálja. Pedig sokkal inkább azoknak a párkapcsolatoknak van vége egy idő után, ahol nem szexelnek egymással a partnerek. A szex – akár időzített, akár nem – egy kapocs, fenntartja az intimitást, a cinkosságot.

Szóval hogy kell az ilyet csinálni?

  • Keressetek közösen időpontot, amikor mindkettőtöknek jó. Mert tudod, hogy aznap nincs szülőértekezlet, vagy nem ülsz egész nap olyan megbeszéléseken amitől kiég az agyad, vagy pont azért lenne jó neked az este. És fantáziálhatsz előre, meg is oszthatod a partnereddel, ha szeretnéd, szóval a közelgő szex tudata egyáltalán nem kiábrándító.
  • Írd fel a naptáradba, és legyen ez az időpont szent és sérthetelen, szóval nincs újratervezés, halasztás. Legyen ez mindkettőtöknek kőbe vésett dátum, amihez mindketten ragaszkodtok.
  • Ez nem jelenti azt, hogy kötelező a behatolás, bármi mást is csinálhattok, a hangsúly az intimitáson van. Ha aznap épp csak egymás mellett fekve arról beszéltek, hogy ki mire vágyik, már volt egy jó közös estétek.

Borítókép: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email