Szex.Egészség

Olvasd el ezt a cikket, és rájössz: óvszert venni pont, hogy nem ciki

óvszert venni nem ciki, óvszervásárlás

Kaptam egy olvasói kérést, hogy írjak arról, hogy óvszert venni nem ciki. Abszolút egyetértek: de kíváncsi voltam, hogy ti hogy gondoljátok. Talán emlékeztek, hogy az Insta Story-ban meg is kérdeztelek titeket, éreztek-e akárcsak egy icipici szégyent, ha óvszert vesztek. Bevallom kicsit meglepődtem azon, hogy sokan igen…pedig pont, hogy menők vagytok, ha óvszert vesztek. Mondom, miért.

Alsós voltam, talán ötödikes, amikor végre át lehetett menni az osztrák határon, és nagyjából eldobtam az agyam a csokik láttán a Shopping City-ben, meg egyáltalán, hogy létezik olyan bolt, ami úgy néz ki, mint a mennyország. A rendszerváltás környékén járunk, tehát a Kinder tojás létezése egyáltalán nem volt evidens.:)

Szóval járkálunk a nyugati  – értsd osztrák – boltban a nagyanyámmal és a nagynénémmel, amikor meglátok a pénztárnál egy nagyon menő műanyag dobozt, totál azt hiszem, illetve remélem, hogy cukorka van benne, már veszem is le a polcról, hogy megrázzam, amikor nagyanyám pár méterről ninjaszerű mozdulattal odaugrik – talán volt egy síkitás is – miközben a nagynéném röhög, mert én már kérdezem is a felnőtteket, hogy mi ez. “Az nem gyerekeknek való” – teszi vissza a polcra a menő dobozkát nagyanyám, és emlékszem, hogy egyáltalán nem értem, hogy miért nem a gyerekeknek való, amikor ott van a pénztárnál a cukorkák között. Évekkel később esett le, hogy óvszer volt.

Aztán, már amikor ivarérett lettem, gimnazista koromban, totál azt gondoltam, hogy a pasim dolga, hogy vegyen gumit, és én nem igazán emlékszem, hogy vettem volna. Akkor biztos meggyulladt volna rajtam a ruha. Ma már nem gyullad meg rajtam a ruha, és nem gondolom, hogy csak pasik vehetnek óvszert.

Szégyenérzet…minél idősebb vagy, annál kevesebb van belőle, legalábbis én így vagyok ezzel. Sőt, bevallom kicsit még élvezem is amikor a futószalagra teszem az orgazmusserkentő gélt vagy valamilyen síkosítót. Persze, ettől nektek még nem lesz jobb érzés óvszert venni. Tudom, tudom, nehéz ezen túllendülni, de az, hogy mit gondol rólad a pénztáros, ha óvszert veszel, miért számít?

Rájön, hogy szexelsz? Persze, az emberek nagy része szexel, szexelt valaha vagy fog szexelni – ezt anélkül is tudjuk, hogy óvszert vennél. Egyszer forgattam még híradósként nagyon sok évvel ezelőtt egy olyan pesti középiskolában, ahol volt óvszerautomata a mosdófalon. Na, az a hozzáállás kéne mindenkinek, ami abban a suliban volt, ahogy az igazgató és a tanárok gondolkodtak az egész témáról.

Azzal, hogy óvszert veszel, azt bizonyítod, hogy szextudatos vagy és vigyázol, hogy ne szedj össze, ne adj tovább nemi betegséget vagy okosan védekezel a nem kívánt terhesség ellen, illetve nem szeretnél teherbe ejteni senkit. Fú, most azért képzeljétek el azt a kort, amikor nem volt óvszer a világban…Azért ebből a szempontból (is) jó ebbe a korba születni…

Szóval, ha óvszert veszel, tudd, hogy most elképesztően fontos dolgot csinálsz a testedért, az egészségedért, és hogy szabadon tud élvezni a szexet, ne kelljen közben felelőtlen hülyének érezni magad, mert óvszer nélkül szexelsz. Sőt, ha esetleg még nem volt tapasztalatod, simán szextudatosság óvszert venni, kibontani, felpróbálni, megszagolni, vagy bármi. Miért tudnád ezt magadtól előre? Ha szerencsés vagy, akkor az iskolában vagy otthon valakivel tudsz a témáról beszélgetni, és tudod, hogyan kell helyesen használni, mit tegyél, ha elszakadt, illetve mi kell ahhoz, hogy valakivel neki láss óvszer nélkül szexelni.

Szóval óvszert venni, nagyon nem ciki: azt jelenti, hogy törődsz magaddal és a partnereddel, és abban semmi szégyellnivaló nincs. Sőt, ha még a fenntarthatóságra is ügyelsz, akkor annyit tudsz tenni óvszer fronton, hogy jó nagy kiszerelést vásárolsz, úgy értem olyat, amiben egy nagy dobozban sok csomag van. Szerintem sokkal cikibb, srácok, bemondani az alkalmi partnereteknek,  hogy ti nem bírjátok az óvszert, szóval menjen a dolog anélkül. Na, ez a para, nem a gumivásárlás.

Ha pedig túlléptek azon, hogy óvszert vásárolni ciki, akkor elkezdhettek keresgélni, hogy melyik a befutó, melyik óvszer a kedvencetek.

Print Friendly, PDF & Email