Szex.Egészség

Érezted már egy óvszer-automata láttán, hogy szólít a Sátán?

óvszer-automata

Ha követitek a Szexsulit, olvashattátok, hogy elindultam a Nekem Szól! egészségértési pályázaton, ahol a média kategóriában jelölték Közönség Díjra a honlapot. A lényeg az egészben az, hogy miközben böngésztem, hogy kik még a jelöltek, ott bukkantam Langmár Bettina nevére, aki a LoveInfo nevű, nagyon klassz szexismeretterjesztő applikációval indult. (Töltsétek le, nemcsak tinédzsereknek való!) Csodálkoztam is, hogy egy ilyen applikáció fejlesztés mögött nem egy ügynökség vagy alapítvány áll. Ráírtam Bettinára, végül a díjátadón találkoztunk is, ahol kiderült, hogy Bettina nemcsak az alkalmazással, hanem óvszer-automatákkal is segítené a biztonságos szexet, de elképesztően sok akadályba ütközik. Nézzétek meg ezt a Tények összeállítást nemrégről, ebből szépen kiderül az alaphelyzet!

 

“Vigye innen ezt a szart!” – vágta Bettina fejéhez egy magyar középiskolában az egyik tanár (!), és úgy általában sokszor ütközik falakba, mert sokan azért ellenzik egy álerkölcsi hangot követve az óvszer-automákat, mert…

  1. “Ne szexeljen már a középiskolás, hanem tanuljon!”
  2. “Nehogy már az iskolában dugjanak a gyerekek!”

Ez utóbbira Bettinának van egy jó mondása: “Ez nem olyan, mint a kávé-automata, nem helyben fogyasztják a terméket..” Tényleg le a kalappal a Tények riportban megszólaló középiskolás fiú szülei előtt is, akik olyan klasszul csinálták ezt a felvilágosítás és szexről beszélgetés dolgot, hogy a fiúk tök bátran kiáll egy kamera elé, és pironkodás meg röhögcsélés nélkül elmondja, hogy “Igen, neki a szülei is szoktak óvszert venni, és támogatják az iskolai óvszer-automatákat.”

Baromi káros és veszélyes a politikát vagy a vallást ilyesmibe bevonni, hiszen ott vannak a kőkemény adatok, miszerint:

  • Az újszülöttek 6 százalékát kamaszkorú anya hozza világra ma Magyarországon, de vannak régiók, ahol magasabb ez az arány. 
  • 2016-ban 6098 gyerek született 19 év alatti anyától, és 4076 abortuszt hajtottak végre a korosztályon, azaz összesen tízezernél is több kamaszlány lett várandós. Az Eurostat adatai szerint az Európai Unióban ennél csak Romániában és Bulgáriában szülnek nagyobb arányban a tinédzserek.
  • Például 2015-ben 79 baba anyukája 14 évnél is fiatalabb volt. Baszki!
  • A nemi úton terjedő betegségek gyakoriságának listáján is tök jó helyen áll Magyarország, vagyis szépen terjed a klamídia, a szifilisz, a HPV..

Nagyon aranyos volt az anyukám, amikor meséltem neki Bettináról és a harcáról, akkor csak annyit kérdezett: “Dehát már nincs minden középiskolában óvszer-automata, azt hittem ez alap?!” Ha beírod a Google-be, hogy mi a helyzet a világon ezzel kapcsolatban, kiderül, hogy tök nagy igény van az óvszer-automatákra: például Franciaországban 2013-ban egy egészségügyi szervezet arra szólította fel a kormányt, hogy az iskolákban legyenek ingyenesek az óvszer-automaták, illetve tegyenek ki, ahol nincs, hogy a diákoknak ne az iskolai nővértől kelljen óvszert kérnie.(!)

Szóval most ti jöttök, segítsetek óvszer-automatához juttatni a magyar középiskolákat!

Ha például tanár vagy, iskolaigazgató, vagy ismersz jófej, nyitott középiskolát, ahol nem paráznak a biztonságos szextől, és örülnénk egy óvszer-automatának a suliban, írjatok Bettinának a következő címre: loveinfo.team@gmail.com

Én nagyon hiszek a közösség erejében – bármekkora közhelynek hangzik is – szóval kedves szülők, segítsetek a gyereketeknek nem teherbe esni vagy ejteni valakit, elkerülni a nemi úton terjedő betegségeket, és élvezni a biztonságos szexet!

Gyere és kövesd az oh_suli Instagram oldalát is!

 

Borítókép: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email