Szex.Egészség

Menstruáció és szex

menstruáció és szex

Én a szagomat nem szeretem akkor, amikor menstruálok. Azért nem írom, hogy az illatomat, mert olyankor valahogy egy másik ember szaga van a testemen. Engem egyébként sosem zavart a menstruáció véres része – talán azért, mert az első partneremnél ez egyáltalán nem volt ügy. Igazából az utánunk maradt véres ágyruhát szégyelltem, pláne, amikor rájöttem, hogy a nagyanyám ki is mosta. Mivel ezzel kapcsolatban nem ért megszégyenítés először, ezért aztán később sem csináltam belőle nagy ügyet. Úgy voltam vele, hogy ez az egésznek a része, hadd ne kelljen elbujdolkolnom, mert épp menstruálok. Meg nálunk anyukám se csinált ebből tabut: nem úgy adta át ezt a tudást, hogy “akkor nem mehetsz uszodába, ha “megvan”…

Szóval megint kifaggattam sok kedves embert, hogy ők hogyan tolják ezt a menstruációs szexet. (A keresztneveket  megváltoztattam, mert totál diszkréciót ígértem bátor nyilatkozóimnak.)

“Undi, nem undi, hagyjuk már?”

Nevezzük Pistinek a haveromat, aki azt írta, hogy őt ez korábban zavarta:

Eddig a menstruáció alatti szex nem nagyon volt jelen az életemben. Valahogy nem éreztem gusztust hozzá és higiéniai szempontból sem gondoltam jó ötletnek, de a mostani szerelmemmel ezen a tabun átléptünk olyannyira, hogy egyszer egy szállodában valóságos mészárszéket hagytunk magunk után, természetesen a takarítóknak egy kis borravaló kíséretében a párnán. Szerintem ez partnerfüggő, és ha igazán szereted, és őt sem zavarja, akkor nincs gond! Akárkivel persze nem csinálnám úgy!
Daninak is volt egy kis parája a dologgal még középiskolában:
Én csak nagyon kevésszer találkoztam ilyesmivel, igazából semmi olyat nem tapasztaltam, hogy ‘fúj, ez most undorító’, vagy hasonló, hát a szex az ilyen, ott mindenféle testnedvekkel találkozik az ember, végülis ez is az, csak piros. Egyedül az első volt ijesztő, mert nem számítottam rá és hirtelen nem értettem, hogy most mi is történik, azt hittem, én okoztam valami csúnya sérülést. Aztán rájöttem, onnantól nem volt para. De, ahogy a Szexsulin is folyton visszatérő bölcsesség ez, a megfelelő kommunikációval ez a téma is tökéletesen a helyén kezelhető.

Lindának egy expasija aggódott az ágyneműn, ahogy én 16 éves koromban:)

Én azok közé a nők közé tartozom, akiknek a hosszabbra nyúló kapcsolatokban nem igazán finnyáskodtak ezen a partnerei. Talán a legutóbbi exem, de ő is csak azon izgult, hogy ha összemaszatolunk valamit, mit gondol majd a szennyesét mosó édesanyja… A férjem pedig azt nyilatkozta legutóbb, hogy ő kimondottan szeret mensi közben szexelni, semmi gusztustalant nem lát benne, és még ha az elődeivel gátlásosabb voltam emiatt (és amúgy is mindenben), vele ez számomra sem probléma. Természetes és elkerülhetetlen folyamat a menstruáció, miért akadályozna minket ebben? Amúgy is szeretünk a kádban szexelni, azon a héten egyszerűen átrakjuk oda a székhelyünket.

A sok-sok véleményből egyébként az derül ki, hogy a mensis szexhez is meg kell találni a megfelelő partnert. Többen írtátok, ahogy Kata, hogy nektek ez korábban elképzelhetetlen lett volna, aztán jött valaki, akivel meg teljesen természetes az egész.

Ott kezdeném, hogy 15 éves korom óta vagyok szexuálisan aktív, és az akkor partneremmel teljes mértékben tabu dolog volt, ami akkor nem is zavart. Akkoriban elképzelhetetlen volt az, hogy akár én, akár ő menstruáció közben bármit is csináljon. Utána volt egy pár alkalmi partnerem, akiknek nem engedtem soha amikor nekem megvolt, de őket szívesen kielégítettem akár még menstruáció alatt is. A mostani barátnőm a legelfogadóbb ember, akivel valaha találkoztam. Számára az első pillanattól kezdve természetes volt, hogy semmi se tabu, amire én vágyom. Emiatt nagyon egyszerű volt elengednem magam és belemennem a menstruáció alatti szexbe. A mostani partnerem vitt bele abba, hogy az én vérzésem közben is szexeljünk úgy, hogy mindketten kielégítjük egymást, és sose gondoltam volna, hogy lehetek ennyire gátlástalan is mint vele.
Vivi szerint egy kapcsolat elején, amikor még “nagyobb hőfokon égnek” a felek jellemzőbb, hogy “olyankor” is szexelnek.
Megkérdeztem ennek kapcsán a párom, hogy miért alakult így, hogy már nemigen van ilyenben részünk. Azt mondta, hogy szerinte azért, mert már ki tudja várni. Azt beszéltük, hogy ennek az lehet az oka, hogy már együtt élünk, más ritmusban, mint amikor csak heti háromszor-négyszer aludtunk együtt. Egy ilyen aktus azért kíván előkészületet, ha ágyban vagyunk mi piros törülközőt terítünk le, zuhany alatt praktikusabb, egyszerűbb és van, hogy élvezetesebb is.

Rita fiatalabb korában nem mert szólni, most viszont kereken megmondja, hova mehet az a pasi, aki nem bírja a menstruáció alatti szexet.

A menstruáció alatti szexnek pont ugyanolyan természetesnek kellene lennie, mint alapból a szexnek. Ez is az életünk része, szimbolizálja a nőiességünket, egyszóval természetes. Az egyik exem undorodott tőle, hallani se akart róla. Nagyon megalázónak éreztem, az járt a fejemben.. akkor most hol van az “én mindenhogy és mindennel együtt szeretlek, kívánlak” duma? De akkor nem mertem szólni, hisz mégiscsak vér… mára már tisztában vagyok az értékeimmel és az ilyen palik hagyjanak! Egy másik exem, ha kívánt akkor “hajrá”, szokásos póló alám, de miután törölgette magát és kicsit véres maradt jött a ‘fúj’. Természetesen semmi előjáték, oda se nézett… A mostani párom teljesen természetesen kezeli. Nincs fúj, nincs undor, nincs megalázás. Az olyan férfiaknak, akik a menstruáció alatti szexet undorítónak találják, meg kell mondani, hogy “kalap-kabát”. Mert egy számodra igazi férfi, aki mindenhogy és mindened szereti, ő az ilyen helyzetben is a nőiességet fogja majd látni benned és úgyanúgy kíván majd. Nem kell, hogy szorongj, feszengj aktus közben, hogy’ jaj mit fog hozzá szólni ha véres lesz az ujja, a pénisze vagy bármije.

Liza azt írta, hogy neki csak pozitív élmenye van erről, bár egyszer járt úgy, hogy a szex előtt a véres tampont a kuka helyett véletlenül a falhoz dobta:
Szex előtt kimentem a mosdóba es valahogy rosszul volt a kuka, és a tampon megfogta a falat a fürdőszobában. Én teljesen elszégyelltem magam, es elkezdtem surolni a falat, de szerencsére a vége az lett, hogy jót röhögtünk rajta.
Szilvi 45 éve házas, szerintem ezzel ő az első “több tíz éve” házas hozzászóló a Szexsulin, külön taps!
A húszas éveimben be-be csúszott egy kis szex az első vagy utolsó napok környékén. Amióta a férjemmel élek, úgy vagyunk vele, van még nap a naptárban. Egy kis kézimunka lehet, ha bent van a dugó. 45 év után!
Reni meg egyáltalán nem kedveli a műfajt, de pont ennek a cikknek a lényege, hogy megmutassam nektek, hogy mennyifélét gondolunk a témáról. És nincs jó, meg rossz verzió:
Én személy szerint nem tartom túlzottan se egészségesnek se pedig higiénikusnak a menstruáció alatt a szexet. Egy volt barátommal pont úgy jött ki a lépés, hogy már mondhatni a végén voltam a menzesszel, és annyira benne voltunk a hévben, hogy a barátom előtt húztam ki a tampont (nagyon gusztusos volt :/ ) és ugye azért volt vér az óvszeren is (és amúgy nagyon fura volt, mert a barátom csodálkozott, hogy miért lett véres, miközben az elején mondtam el, hogy menstruálok… szerintem szegénynek még a mai napig sem esett le) plusz egy kis erdei házikóban voltunk, ahol nem igazán volt tisztálkodási lehetőség…nem ez volt életem legjobb alkalma. A legjobb barátnőm mesélte, hogy ő nem igazán tudott ellazulni egy-egy aktus közben, így nem is tudott eléggé benedvesedni. Így azt találta ki, hogy amikor menstruál, akkor fog lefeküdni a fiúval. Én amúgy furcsálltam, és kérdeztem tőle, hogy a fiút ez mennyire zavarta. “Hát semennyire. A cél szentesíti az eszközt.”
Sári meg a párja nem csinálnak abból nagy ügyet, hogy “ez nem nekik való”:
A kapcsolatunk elején, mikor 5 nap kibírhatatlannak tűnt, akkor egyszer szexeltünk így, igen. De a ragadás, a szag és hasonló kényelmetlen dolgok miatt az volt az első es utolsó alkalom. Utána egy óráig nem szóltunk egymashoz, nem is néztünk egymásra… majd ment tovább az élet: ez nem nekünk való, de nem is bánjuk.
Szonja meg inkább a csiklóvibrátorára esküszik “olyankor”:
Nem szeretem az együttléteket olyankor, és nincs is. Mi 2-3 hetente vagyunk együtt, az én párom nem egy nagy libidójú macika, most már meg tudom élni a teljes ciklusomat. Ehhez kellett az, hogy megismerjem, tudatosítsam a ciklus részeit, napjait. A kis csiklóvibrátorommal szoktam játszani olyankor is, a kielégülést igénylem. Az összemaszatolódást nem. Azt sem szeretem, ha összeizzadunk valakivel, nekem nem kellemes érzés.
Borítókép: Unsplash
Print Friendly, PDF & Email