Szex.Egészség

Szex terhesség alatt: “Néha kikapcsol a csiklóm”

erika lust pregnancy terhes szex

Nekem az Instagram, mióta elindítottam az oldalt, nagyon sok jót adott. Igazából nem is az Instagram, ez csak egy felület, hanem ti, akik írok nekem Instán, és tényleg olyan jóarcok vagytok, hogy nem tudok olyan kellemetlent kérdezni, amire egyszercsak ne jönne válasz. A következő interjú is így született, bár egyáltalán nem kellemetlen kérdést tettem fel, csak mikor Mia – a nevét megváltoztattam – rámírt egy másik témában és elkezdtük levelezni, kiderült, hogy babát vár, és szívesen mesélne az élményről. Megörültem, mert már régóta szerettem volna a témáról írni.

Hogyan változnak az ember gondolatai a szexről, ha terhes lesz? Van benne egy kis aggódás vagy egyáltalán nem? És hogyan hat a libidóra?

Mivel én onnantól, hogy 2 éve szóba került először a gyerek téma elkezdtem alaposan utána nézni mindennek, egyáltalán nem aggódtam a terhesszex miatt, mikor kiderült, hogy gyereket várunk. Nekem személyes ismerősöm is van, aki azt mesélte, hogy bármikor ráugrott volna a férjére a terhességei során, nekem azonban igencsak gyengécske libidóm lett. Az első trimeszterben örültem, hogy élek, állandó hányinger gyötört, ritkán jutott eszembe a romantika, havi átlag kétszer tudtunk összebújni. Amikor a rosszullétek elmúltak volt néhány határozottan jó szexünk, de sokkal kötöttebbek voltak a lehetőségeink, mert sok minden nem esett jól – ülve fájt az érzékennyé vált mellem, hátulról meg kellemetlen érzés volt a hasamban…

Aztán egy ritkább terhes tünet jelentkezett nálam: a külső combjaim olyan mértékű zsibbadása nulla huszonnégyben, hogy 10 perc állás után azt éreztem csalánnal csapkodják, árammal ütögetik, mindjárt leszakad…. na, ez sem hozta meg túlságosan a kedvem. 😀 Viszont érdekes módon, ha elviselhetőbb volt és mégis összebújtunk, akkor közben egyáltalán nem fájt a lábam. Most már a harmadik trimeszterben vagyok. A lábam még mindig zsibbad, de már nem fájdalmas, inkább érzéketlen, ha hozzáérek. Libidóm nem sok, nagyjából havi egy alkalom jön össze sajnos. A hasam méretén csak nevetünk. Ami még nehéz, hogy van, amikor egész egyszerűen kikapcsol a csiklóm, és hiába vagyok ott fejben és tesz meg mindent a párom, esélytelen, hogy elmenjek. Mivel alapvetően sem abba a típusba tartozom, aki könnyen jut el az orgazmusig, ez bizony elég nagy nehezítés.

Emlékszel-e esetleg az első terhesszexedre? Vagy először ebben nincs még semmi különös?

Az elsőről utólag tudtam csak, hogy ott már terhes voltam, mert az még azelőtt volt pár nappal, hogy meg kellett volna jöjjön a menstruációm – az egy kifejezetten jó szex volt! Utána az első trimeszterben azok is teljesen átlagosak voltak, nem görcsöltünk rá a szexre.

Vannak-e esetleg olyan dolgok, amiket nem szabad csinálni? Vagy kellő óvatossággal mindent lehet?

Szerintem mindent szabad, ami jól esik. 🙂 Nyilván kicsit azért szolidabbak voltunk.

Milyen volt a partnered hozzáállása? Nem féltett-e?

A párom teljesen természetesen kezeli, ugyanúgy kíván, nincs benne semmi ellenérzés ezzel kapcsolatban – ő menstruáció alatt is bármikor lefeküdt velem, ha megkívántuk. Megkérdezett pár dolgot, de nem pánikolt rá egyáltalán utcai szóbeszédben megjelenő tévhitekre. Megbeszéltük, hogy a baba teljesen védetten van bent, a nyákdugó elzárja a méhszájat és semmi nem jut be oda (az esetleges fertőzések más tészta!), és ő ebből az egészből annyit érzékel, hogy ha nekem orgazmusom van, akkor ő is kap boldogsághormont.

Ezt a kérdést megbeszéli-e az ember a nőgyógyászával? Kap-e tanácsokat?

Az én nőgyógyászom magától mondta, hogy lehet házaséletet élni, csak a szélsőségeket kell kerülni, ne durvuljunk. Ha lett volna bármi bizonytalanságom rákérdeztem volna, de nálunk minden rendben volt-van teljesen.

Mi neked benne a legjobb, amit esetleg hiányolni fogsz a baba születése után?

Hát, onnantól már figyelnünk kell, hogy ne keltsük fel esetleg a babát. 😀 A szomszédok miatt még nem zavartattuk magunkat túlságosan…

Mi esetleg a legrosszabb része, amit nem fogsz hiányolni?

Sokkal körülményesebbé vált a szex. Hol rosszul voltam, hol a lábam fájt botrányosan, hol nem kívántam, ha meg mégis, akkor párszor cserbenhagyott a csiklóm. Őszintén hiányzik egy olyan szeretkezés, ahol gondolkodás nélkül egymásnak tudunk esni és minden általunk preferált pozitúra kényelmes és képes vagyok orgazmusra. 😀

Fontosnak tartom hozzátenni, hogy nem gyakorikérdések.hu-n és társain tájékozódtam, hanem igényes, szakmailag hiteles weboldalakon. Sajnos a szakember szava sem mindig mérvadó, szülésznőtől is olvastam olyat, hogy a spontán peteérés létező dolog (nem), és hitte azt a háziorvosom, hogy azért vannak rosszulléteim, mert a baba váratlanul jött és lélekben nem készültem rá (terveztük és örülünk is neki, ez egy régi tévhit).

Ha szeretnétek alaposan felkészülni a terhes szexre gyakorlati útmutatóval Erika Lust készített egy oktató dokumentumfilmet a témáról, amit ezen a linken lehet megvásárolni. Illetve gyertek a Szexsuli Instagramjára és keressétek az erről szóló posztot!

Borítókép: Erika Lust

Print Friendly, PDF & Email