Szex.Egészség

Meztelenkedni lehet szex nélkül is

meztelenkedés

“Ne vetkőzzél le a szomszédban, mert megfázol, kislányom” – így oldotta meg apukám Kati néni kérését, miszerint csináljanak velem valamit, mert ha átmegyek hozzájuk játszani, akkor folyton levetkőzöm. Esküszöm, én erre egyáltalán nem emlékszem, kábé 4 éves lehettem és nem volt bennem még túl sok szégyenérzet. Aztán később persze újra lett, hogy aztán most negyvenévesen megint ne legyen.

Nálunk ez a meztelenkedés sose volt tabu, bár középiskolás koromban mindig próbáltam elsüllyedni, amikor a nagyapánk a strandon simán átvette a fürdőgatyáját bujkálás meg takarás nélkül – az ő elmélete szerint ő olyan gyorsan öltözik, hogy konkrétan senki nem veszi  észre, és szerinte sokkal feltűnőbb megpróbálni átöltözni egy strandon, ha közben takargatod magad.  Egyébként már úgy érzem, igaza van. (Persze, nem bíztatlak arra, hogy nem nudista strandon meztelenkedjetek!)

Az anyukánk simán járkált a fürdő meg a háló között előttünk meztelenül, de most sem probléma, hogy dumáljunk, miközben én zuhanyozom, ő meg mondjuk fogat mos. (Hogy miért kell folyamatosan dumálni mindezek közben, teljesen másik kérdés:) És gyerekkorunkban sosem hallottunk olyat anyukánktól, hogy neki mi nem tetszik a saját testén, a test egy adott dolog volt, ami szuper, hogy van:) Most meg már ott tartunk, hogy ezt a tudást továbbadhatjuk, például, amikor a hat éves unokahúgomnak elmagyarázzuk és megmutatjuk, hogy a bidé nem egy gyerekkézmosó és mire is való valójában.

Emlékszem, középiskolás koromban próbáltam elbújni nagyjából a sarokban, nehogy bárki megpillanthassa a melleimet a tesiöltözőben. Aztán mire már hárd wörking görlként jártam munka után forró jóga órákra, valahogy elmúlt ez a szemérem. Talán aki sokat öltözik közös öltözőben, könnyebben kezeli ezt az egészet. Nem tudom…

Egyszer próbáltam Magyarországon meztelenül szaunázni – direkt meztelen szaunának volt kijelölve Makón az egyik szauna, igaz, a merülődézsa már közös volt a “ruhás” szaunásokkal. De az egész elég béna lett a meztelen szaunába fürdőgatyás nyugdíjas csoportok konkrétan bejártak, hogy megnézzék az egyetlen embert a fürdőben, akin nincs fürdőruha. Pedig de jó lenne meztelenül szaunázni itthon – majd egyszer – úgy, hogy az mindenkinek természetes.

Nagyon ritkán szoktam itthon nagyon strandra járni, és persze lehet, hogy az én prűdségem, de sosem érzem azt, hogyha ledobnám a fürdőruha felsőm, akkor el tudnám magam engedni. Persze, ledobnám – anélkül úszni leírhatatlanul jó – de külföldön ez sokkal jobban megy, és nem azért mert nem ismernek. Egyszerűen azért, mert ott tudják kezelni, legalábbis Baszkföldön senki szeme se rebbent, de a konkrétan meztelenül járkáló strandoló sem akasztott ki senkit az egyébként nem nudi strandon.

Még újságíró koromban elmentem kipróbálni, hogy milyen érzés meztelenül jógázni, nem mondom azt, hogy hetente visszajárnék, de jó gyakorlat volt arra, hogy alaposabban megnézzem a szőrtelenítési hibáimat) és, hogy csak magammal foglalkozzak, és ne zavarjon a mellettem lévő idegen ember meztelen teste. Szerintem próbáljátok ki otthon egyedül!<3

Én imádok itthon meztelenkedni: virágot öntözni, néha főzni, ami egyáltalán nem biztonságos – szóval ne csirkemájat süssetek meztelenül – csak úgy ránézni az emailjeimre zuhanyzás után, felöltözés előtt. Szóval meztelenkedni nemcsak a szexért lehet, hanem csak úgy magadért is. <3

Borítókép: Szexsuli

 

 

Print Friendly, PDF & Email