Mindenki normális

Modern párkapcsolat: Situationship, etikus non-monogámia és PLP

poliamoria

Bár régen is voltak a monogámiánál kacifántosabb párkapcsolati formák, nem igazán adtak neki neveket. Valószínűleg azért, mert nagy tabu volt ezekről beszélni a kínzó(?) és szigorú monogámia világában. Ebben a blogbejegyzésben most összeszedtünk néhány modern párkapcsolati formát.

Ami egyébként nem jelenti azt, hogy kötelező lenne bármelyik is a számodra. Jó tudni és nevén nevezni a dolgokat, hogy aztán eldönthesd, ez tetszik-e neked vagy sem. A legfontosabb, hogy nyomás nélkül és kellő önismerettel dönts arról, hogy te milyen párkapcsolati formában élnél.

Párkapcsolat Wonder Woman módra

Lehet már hallottál arról, hogy a Wonder Woman karaktert megalkotója, az amerikai író és pszichológus, William Moulton Marston poliamor párkapcsolatban élt. Ez a ‘40-es évek Amerikájában eléggé kiakasztotta a társadalmat. Marston házasságban élt Elizabeth Holloway Marston pszichológussal, aki szintén szerepet játszott a Wonder Woman karakter kialakításában, valamint Olive Byrne, kutatási asszisztensével is együtt élt. Marston szerette volna bebizonyítani, hogy így is lehet boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élni.

Kezdjük a monogámiával!

Ez az a forma, amelyet mindannyian ismerünk. Születésünktől fogva erre láttunk példákat magunk körül, persze, lehet, hogy te kivétel vagy! A monogámia olyan párkapcsolati forma, amelyben két ember egymással hűségesen és kizárólagosan tart fenn intim kapcsolatot. A monogámiát különböző módon értelmezik és gyakorolják az emberek, és nincs egy univerzális formula a tökéletes monogám kapcsolathoz.

Kattints ide a folytatásért!

Védekezz a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség ellen Masculan óvszerekkel! Látogass el a webshopba, de előtte iratkozz fel a hírlevelükre az azonnali kedvezményért!

Ezt a cikket a Masculan Hungary támogatta. Kövessétek őket TikTokon is hasznos, gyakorlati tippekért!

Print Friendly, PDF & Email