Szex.Egészség

Merevedési zavar: így ne lankadj le az óvszertől!

merevedési zavar, óvszer

Először is szeretnénk megnyugtatni: mindenkivel előfordult már, hogy lelankadt az óvszertől. Hidd el, hogy nem vagy egyedül! Nincs okod a szégyenkezésre, persze tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű…Ebben a cikkben megnézzük, hogyan tudod ezt elkerülni vagy hogyan tudod ezt a problémát megoldani sok türelemmel és tudatossággal.

Egy korábbi kutatás szerint a férfiak legalább 28 százaléka – vagyis valamivel több, mint minden negyedik pasi – átélt már óvszer felhúzás közben/után merevedési zavart. Persze nem kell ehhez kutatónak lenni, biztosan tapasztaltatok már ilyet akár csajok, akár pasik vagytok. Higgyétek el férfiak – bár tudjuk, nektek nem lehet könnyű ezt átélni -, hogy a partneretek, ha valóban fontosak vagytok a számára, nem akad ezen ki, nem úgy éli meg, ahogy azt ti gondoljátok. Ha lelankadtok a gumi felhúzása közben, jobb erről is őszintén kommunikálni a partnerrel, megosztani a szorongást vagy a szégyenérzetet, és közösen kitalálni, hogy folytatódjon vagy éppen ne, az együttlét.

Természetesen előfordulhat az óvszer felhúzása közbeni merevedési zavar egyszer-kétszer, mert mondjuk kicsit többet ittál vagy stresszes időszakon mész keresztül. Van ilyen, ez nem a világ vége. Lehetsz fiatal vagy idősebb, ez minden korosztályt érint. Ugyanakkor, ha ez egy általános probléma, akkor érdemes megoldást keresni, mert az, hogy akkor inkább kerülöd az óvszert, nagyon rossz út….

MIÉRT FONTOS ÓVSZERT HÚZNI?

Persze most mondhatjátok, hogy már százszor hallottátok, hogy miért fontos az óvszer, de sajnos Magyarországon a megszakításos módszert is legalább annyian választják védekezésnek, mint az óvszert. Előbbi a legrizikósabb több szempontból is, ne válasszátok ezt a módszert!

Az óvszer azért jó, mert nemcsak a nem kívánt terhesség ellen véd és a leghozzáférhetőbb fogamzásgátló eszköz, hanem megvéd a nemi betegségek ellen is. És itt megint jöhet a legyintés, mert sokan azt hiszik, hogy ők biztosan nem lehetnek nemi betegek, vagy ha a partnerük ápolt, csinos, akkor biztosan nem lehet elkapni tőle semmit.

Ez nem így van, mert olyan kis alattomosak a nemi betegségek, hogy soknak alig, vagy egyáltalán nincs tünete, ugyanakkor fertőz. Vagy még rosszabb, hogy például a HPV gyakran a férfiaknál tünetmentes, a nőknél pedig akár évekkel később is okozhat méhnyakdaganatot. De jó tudni azt is, hogy a védekezés nélküli orálszex is fertőzhet, ennek megakadályozására jó például a nyalókendő. Nyalókendőt óvszerből is lehet készíteni, majd megmutatjuk egy másik posztban később, hogy hogyan. Persze, nem szeretnénk a szextől elijeszteni, hiszen ha tisztában vagy a kockázatokkal és mindent megteszel ezek elkerülésére, a szex egy szuper dolog.

Védekezz a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség ellen Masculan óvszerekkel! Látogass el a webshopba, de előtte iratkozz fel a hírlevelükre az azonnali kedvezményért!

Kattints ide a gyakorlati tippes folytatásért!

Ezt a cikket a Masculan Hungary támogatta.

Print Friendly, PDF & Email