Szex.Egészség

Ezeket mondd, ha a másik nem akar óvszert húzni

óvszer, masculan.hu

Már a hálószobában vagytok:  vadul csókolóztok, leveszitek a nadrágotokat, lecsúszik a bugyi, az alsónadrág, és alig várod, hogy egymáséi lehessetek, amikor jön a pofára esés….A másik nem akar óvszert húzni. Talán te is voltál hasonló helyzetben, lehet, hogy lefagytál, lehet, hogy nem mertél nemet mondani. Persze az is lehet, hogy kiálltál magadért, és konfliktus lett az egészből, pedig olyan jól alakult már a randi. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy mit lehet ilyenkor tenni, mit lehet ilyenkor mondani, és hogy mit tegyél, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe. Illetve melyek azok a helyzetek, amikor nem baj, ha a másik nem akar óvszert húzni.

Arról, hogy hogyan kell felhúzni helyesen az óvszert és arról, hogy mit tegyél, ha lelankadsz a gumitól, már korábban írtunk a Masculan blogon, az előző linkekre kattintva tudod elolvasni ezeket a hasznos blogbejegyzéseket. A célunk egyébként semmiképpen a riogatás, viszont muszáj tisztában lenned az egészségügyi kockázatokkal, ha nem védekeztek óvszerrel:

  • A nem kívánt terhesség kockázata: pasiként ugyan nem eshetsz teherbe, de ha csaj a partnered, akkor ez vele megtörténhet, és testileg és lelkileg nagyon megrázó dolgoknak teszed ki, ha véletlenül teherbe esik.
  • Nemi úton terjedő betegségek: sajnos itthon sok a tévhit ezekkel kapcsolatban, és sok a nemi beteg is. Vannak olyan fertőzések, mint például a HPV, amely évek múlva okozhatnak  daganatot. Ami a legfontosabb, hogy sok nemi úton terjedő betegségnek nincs is tünete, vagyis nem lehet következtetni ránézés alapján, hogy a másik hordoz-e valamit vagy sem.
  • Orálisan is el lehet kapni nemi úton terjedő betegségeket.

Ezt a témát még lehetne bőven részletezni, de most csak a legfontosabbakat írtuk le. Valószínűleg már olvastátok is ezeket sokszor, de mi azt gondoljuk, hogy ezt nem lehet elégszer elmondani. Nemcsak az a fontos, hogy ezekkel tisztában legyél, hanem az is, hogy legyen elég önbizalmad ahhoz, hogy kiállj magadért, ha a másik nem akar óvszert használni.

Mi van, ha nem akar óvszert húzni egyéjszakás kapcsolatban?

Tegyük fel, hogy elmész egy buliba, felszedsz valakit, hazamész vele, és ahogy a cikk elején írtuk, kiderül, hogy ő nem akar óvszert használni. (Egyébként itt most azért írjuk, hogy használni, nem húzni, mert olyan is van, hogy a csaj nem akarja gumival, ne fogjunk rá mindent a pasikra! Persze általánosabb az, hogy a férfiak nem szeretnének óvszert húzni.)

Ez most nem lesz túl romantikus tanács, meg a filmekben, sorozatokban nem igazán lehet erre példát látni – ott valahogy a védekezéssel és a nemi betegségek elkerülésével mintha nem foglalkozának…

Szóval mielőtt belevágsz bárkivel egy egyéjszakás kalandba, mielőtt felmész hozzá, vagy ő hozzád, kommunikáljatok erről, tisztázzátok előre, hogy ti óvszerrel védekeztek. Meg lehet kérdezni, hogy a másiknál van-e óvszer, ha pedig nálad van, akkor el lehet mondani, hogy “Nyugi, nálam van óvszer!” 

Gondolj bele abba, ha valaki nem szeretne óvszert húzni veled, akkor nagyon nagy valószínűséggel ezt korábban másokkal sem tette meg. Az, hogy neki kényelmetlen, nem elég indok. Sajnos kialakulnak rossz önkielégítési szokások, ami miatt lelankad az óvszertől, de emiatt a te egészségedet ne kockáztassa! Itt egy nagyon gyakorlati tippes blogcikkünk, amelyben megmutatjuk, hogyan lehet gyakorolni, hogy az óvszer ne zavarjon. És ne felejtsétek el, hogy orál közben is védekezzetek, óvszerből lehet készteni dental damet, vagyis “nyalókendőt”, ezt majd később megmutatjuk, hogyan kell csinálni!

Összefoglalva: a védekezési módszer megbeszélése is a konszenzus vagyis a közös beleegyezés része. Rábeszélni valakit arra, aki óvszerrel szeretne védekezni, hogy ne használjatok gumit – “majd úgyis kihúzom időben” – nagyon gáz dolog. Arról szól, hogy a te kényelmed sokkal fontosabb neked, mint a saját és a másik egészsége.

Határozottan mondj nemet, ha a másik nem szeretne óvszerrel védekezni! Olyan is lehet, hogy korábban azt mondta, hogy nem probléma a számára, de közben kiderül, hogy ő mégsem szeretne gumival együtt lenni, abszolút megvan a jogod, hogy NEMet mondj!

Mi van, ha nem akar óvszert húzni egy párkapcsolatban?

Kattints ide a folytatásért!

Védekezz a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség ellen Masculan óvszerekkel! Látogass el a webshopba, de előtte iratkozz fel a hírlevelükre az azonnali kedvezményért!

Ezt a cikket a Masculan Hungary támogatta. Kövessétek őket TikTokon is hasznos, gyakorlati tippekért!

Print Friendly, PDF & Email