Szex.Tippek

Ezekkel izgasd fel magad pornófilmek helyett!

pornó, pornó helyett, masculan.hu

Az Eufória című sorozat egyik jelenetében meséli az egyik főszereplő csaj, hogy ő csak azért néz pornót, hogy tudja, hogyan kell mozogni és milyen hangot kell kiadni szex közben. Pedig a mainstream pornóból nem igazán lehet tanulni, kicsit olyan, mintha egy akciófilmből tanulnál meg vezetni…Ebben a blogbejegyzésben mutatunk néhány alternatívát a pornófilmek helyett!

Először is fontos megjegyezni, hogy nem akarunk megszégyeníteni, ha pornót nézel! Nem vagy egyedül, rengetegen néznek pornót, nemcsak pasik, nők is. Ami szomorú, hogy már egyre fiatalabban “állunk neki” a pornónézésnek, így már jó korán “megtanuljuk” a tévhiteket, ami akadályoz abban, hogy szuper legyen a szexuális életünk. Még tavaly tavasszal voltunk egy szexmunkáról tartott kerekasztal beszélgetésen, ahol egy népszerű pornós és escort elmesélte, hogy több olyan megrendelése is volt, amikor el kellett magyaráznia a leendő ügyfelének, hogy a pornóban látott jelenetet a valóságban lehetetlen “lejátszani.”  

Most itt nem akarjuk felsorolni az összes érvet a mainstream pornó ellen, sok cikkben leírták már, sok pszichológus elmondta, hogy miért káros. Csak annyit szeretnénk hozzátenni, ha nézel pornót, mellette képezd magad, tanulj a szexualitásról, és ne gondold, hogy minden nő vagy férfi úgy és azt szereti, amit a pornóban látsz. A közös beleegyezésről, az anatómiáról és a nemi betegségek elkerüléséről, az őszinte kommunikáció fontosságáról és a megfelelő védekezési módszerekről nem a mainstream pornóból fogsz tanulni.

Etikus pornó

Szokták még feminista pornónak is hívni, az etikus szerintünk jobban leírja az egészet. Tudnotok kell, hogy természetesen erről is vannak viták, hogy akkor ez jobb-e, mint a mainstream pornó. mi azt gondoljuk, hogy igen, jobb, de elfogadjuk, hogy vannak a témában más vélemények. 

“Bűnösnek és mocskosnak éreztem magam, amiért pornót néztem, aztán eljutottam oda, hogy olyan filmeket csinálok, amit én is szívesen megnézek” – mondta Erika Lust, svéd etikus pornófilm rendező.

Na, de mégis mitől etikus egy ilyen pornó film? 

  • A nők szemszöge is megjelenik ezekben a filmekben, nemcsak “húsdarabok.”
  • Ezek a filmek sokszínűek, vagyis mindenféle embert látsz bennük, mindenféle testalkatot, bőrszínt. És olyan témák is megjelennek, amelyek elképzelhetetlenek a mainstream pornóban. Például itt egy etikus pornófilm a mellrák utáni felépülésről szóló szexualitásról, ami lehet így elsőre ijesztő lehet a számodra, de azoknak, akik benne vannak, nagy segítség lehet.
  • Kifejezetten tanítási céllal is készülnek filmek: vannak például terhesség alatti szexről is filmek, vagy itt egy a közös önkielégítésről.
  • A filmforgatás minden szereplője a gyakornoktól a rendezőig tisztességes fizetésért, tisztességes körülmények között dolgozik.
  • Biztonságos környezetben forgatnak a színészek: vagyis  szigorúan veszik az STD szűréseket, illetve minden jelenet minden résztvevő előzetes beleegyezésével történik.
  • A készítők és a szereplők névvel vállalják a munkájukat, mert büszkék rá.

Ami miatt sajnos sokan nem az etikus pornót választják az az, hogy fizetni kell érte. Nyilván, amíg ingyen hozzá lehet férni a mainstream tartalmakhoz, addig nehéz elmagyarázni, ha fontos neked, hogy etikus legyen az ételed vagy fenntartható a ruhád, akkora pornód is legyen etikus!

Etikus pornó lelőhelyek:

Erika Lust

XConfession

PinkLabel

Bellesa

Erotikus GIF-ek

Kattints ide a többi tippért, a folytatásért!

Védekezz a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség ellen Masculan óvszerekkel! Látogass el a webshopba, de előtte iratkozz fel a hírlevelükre az azonnali kedvezményért!

Ezt a cikket a Masculan Hungary támogatta. Kövessétek őket TikTokon is hasznos, gyakorlati tippekért!

Print Friendly, PDF & Email