Szex.Tippek

Mocskos dolgokat mondani szex közben a legemberibb dolog

dirty talk; szex közben

De persze nem kötelező.

Ha dirty talkról vagyis mocskos beszédről van szó, mindig a “Young People Fucking” című film erősen kapcsolódó jelenete jut eszembe. Amikor a csaj megkéri a pasit, hogy beszéljen csúnyán, az majd beindítja őket, és a pasi száját “Farok szagúvá teszem a leheletedet” és ehhez hasonló egyáltalán nem szexi mondatok hagyják el, mindig nagyon kell röhögnöm. Sajnos a YouTube leszedte ezt a videót, mert túl mocskosnak tartotta, pedig inkább vicces volt, mint perverz.

Egyszer az egyik barátnőm elmesélt egy szörnyű éjszakát,

amiben az aktuális partnere, amikor megkérte, hogy beszéljen hozzá csúnyán, csak annyit bírt kimondani, hogy a “K@rva anyád!”

,ami – lássuk be – nem az a tipikus dirty talk.

Fiatalabb koromban – értsd tinédzserkor, egyetem – egyáltalán nem értettem, és nem volt igényem a dirty talk jelenégére, de aztán valahogy – fogalmam sincs, mikor – elkezdtem izgalmasnak találni, és a megfelelő emberrel, nagyon oké az egész. Persze van olyan barátnőm, akinél az ágyban káromkodás egyből szakító ok, ez is rendben van.

Most persze leírhatnám pár kedvenc mondatomat, de szexuális kontextus nélkül inkább röhejes az egész. Ha mindkettőtöket felizgat néhány igazán mocskos dolog fülbe súgása, netán kiabálva, akkor az egy nyertes szitu. A szégyenkezőknek pedig az a jó hírem, hogy a tudósok szerint abszolút emberi dolog mocskos dolgokat mondani az ágyban.

“Az emberek azért szeretik a dirty talkot, mert az agyuk összes területét ingerli, miközben a testüket is érik ingerek” – mondta Daryl Cioffi, neuropszichológus a Medical Daily cikkében. “Dirty talk közben is az agy ugyanazon területei aktiválódnak, mint káromkodás közben. Minél mocskosabb, annál aktívabb.”

De például az őszinte szexuális párbeszéd előtt is megnyithatja az utat, és azt egy másik kutatásból tudjuk, hogy minél őszintébbek egymással a partnerek az ágyban, annál jobbnak tartják a szexuális életüket. Mondjuk azért ez nem olyan nagy meglepetés. “A dirty talk emelhet a szexuális élet színvonalán, azért is, mert ez a szex fizikiai szintjén felül létezik. Egy lehetőség arra, hogy beszél arról, mit szeretnél az ágyban.”

SPOILER: Ha nem láttad még a Sex Eduction sorozat utolsó évadát és szeretnéd, akkor ne olvass tovább! 🙂 Van benne egy nagyon cuki megoldás arra, hogyan hidalja át a tanárnő és a pasija azt, hogy az egyikük odavan a dirty talkért, de a másikuk nem annyira.

UPDATE: Csak lazán kapcsolódik, de van a Netflixen egy új dokusorozat (History of Swear Words), amiben az olyan csúnya szavak eredetét magyarázzák meg, mint a “fuck” és a “shit”.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.